Siłownia Warszawa

Wrzesień 13th, 2015 -- Opublikowano w trening | Brak komentarzy »

Kiedyś siłownia kojarzyła nam się z rzeszą przysadzistych pakerów, zgolonych na łyso, z tatuażem na wyposażeniu. Wielu przedstawicieli starszego pokolenia wciąż wieży w ten stereotyp. Matki mówią swoim córkom, że siłownia nie jest miejscem dla młodej dziewczyny, że królują tam sterydy i koks, a grupka facetów będzie się przyglądać jej wyczynom na bieżni. Bzdura! W dzisiejszych czasach na siłowni możemy znaleźć zarówno amatorów jak i sportowców, którzy przygotowują się do zawodów. Spotkamy tu panią, która chce schudnąć, panią, która poprawia swoją koordynację ruchową i świetnie bawi się ze znajomymi podczas zajęć zumby, pana, który odbywa rek

Ubranka dla noworodka

Wrzesień 13th, 2015 -- Opublikowano w Zdrowie | Brak komentarzy »

Kiedy przychodzą słotne, chłodne jesienne dni często nie mamy pojęcia co na siebie włożyć. Jest to dylemat nie tylko każdej kobiety, która musi rano wyjść do pracy, ale często każdego z nas. Kiedy rano jest chłodno, a w południe ciepło często nie wiemy na jakie ubrania postawić. A co jeśli się nie ociepli? Co jeśli będzie za ciepło? Najlepszym, a zarazem najskuteczniejszym rozwiązaniem jest ubieranie się na tak zwaną cebulkę. Czyli założenie kilku warstw ubrań, których możemy systematycznie się pozbywać w zależności od zmian pogodowych. Jest to dobre rozwiązanie, szczególnie gdy wychodzimy z pomieszczenia na cały dzień i musimy zapewnić sobie odpowied

Ucz się na błędach

Wrzesień 13th, 2015 -- Opublikowano w kuchnia | Brak komentarzy »

W kuchni nie zawsze wszystko robimy zgodnie z przepisem i z wagą w ręku. Czasem przyrządzamy danie po swojemu, modyfikując przepis i sposób przygotowania. Nie ma w tym nic dziwnego. Eksperymenty w kuchni pociągały całe pokolenia kucharzy. W końcu to dzięki nim możemy się dziś cieszyć tak dużą rozmaitością potraw. Z tego względu nie warto z nich rezygnować. Oczywiście nie zawsze wszystko pójdzie nam tak jak chcieliśmy, ale powinien to być powód do dalszych prób, stanowić dalszą motywację do działań. Człowiek uczy się na błędach zarówno w życiu jak i w gotowaniu. Raz rozgotowany ryż pomoże nam w doskonaleniu się na drodze uzyskania idealnej konsystencji u